19 Mart 2010 Cuma

CHP İzmir’e Genel Merkez’den kadın başkan!

PARTİNİN KURULUŞ TARİHİNİ BİLE BİLMEDİĞİ İDDİA EDİLEN YENİ BAŞKAN.ANLAŞILAN CHP'DE FIRTINA VE ESKİ DÜZEN DEVAM EDİYOR.
TABİKİ KAYBEDENLER ;YİNE BİZİM GİBİ ,GÜÇLÜ VE DEMOKRATİK BİR MUHALEFET ARAYAN HALK YIĞINLARI OLACAK....

egedesonsöz.com'dan alıntıdır..

19 Mart 2010 Cuma
Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz -

İl kongresinde başlayan kadın delege tartışmalarında parti içersinde kadınlara verilen yer konusunda ilk adım CHP Genel Merkezinden geldi.

Derya Kuşdemir, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

CHP İl Kongresinde başlayan kadın delege tartışmalarında parti içersinde ki “kadın” sayısı ve kadınlara verilen yer konusunda ilk adım CHP Genel Merkezinden geldi.
İzmir’de birebir yapılan görüşmeler ardından Derya Kuşdemir, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

CHP Genel Merkezinin görevlendirmesiyle İzmir İl Başkanlığına gelen Genel Merkez Gençlik Kolları Temsilcileri geçen dönemden CHP Gençlik Kolları yönetimi istifalarıyla Gençlik Kolları Başkanlığı askıya alınan Berk Ulusal’ın yerine bayan bir başkan olarak seçtiler.
İzmirli vekilleri birbirine düşüren parti içerisinde ki kadınların hor görülmesi imajına meğil vermeyen CHP Genel Merkezi, İzmir Gençlik Kolları Başkanlığına Derya Kuşdemir’i uygun gördü.

Görevinin ilk aşamaların da Üniversiteler de komisyonları toplayacak olan Ekonomi Üniversitesi Uluslar arası Ticaret ve Finansman bölümü 3. sınıf öğrencisi Derya Kuşdemir, daha öncesinden de İl yönetiminde bulunmuş ve birçok sivil toplum örgütlerinde başarılı yapılandırmalar da yer almış bir isim.

“Tezi çürütüyoruz”
Cumhuriyet Halk Partisinde görev yapmaktan gurur duyduğunu belirten Derya Kuşdemir, kadınların siyaset de daha aktif görevlerde olmasının da altını çizdi.

Kuşdemir, “ CHP’de kadınlara ve gençlere yer verilmediği söyleniyor. Bu göreve gelmemle birlikte bu tezi çürütüyoruz. Genç bayan arkadaşlarımızı daha çok yanımızda görmek istiyoruz. Bağımsız, dinamik, çalışkan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olacağız. Eğitime önem veren bilinçli gençlerin çoğalmasına destek olacağız. Seçime az süre kala tartışmalara fırsat vermeden, genç arkadaşlarımızla birlikte onları örgütleyeceğiz. Genç arkadaşlarımızla sesimizdaha gür çıkacak” diye konuştu.