7 Nisan 2010 Çarşamba

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın MÜSİAD'ın Samsun Şubesi'nde 07.03.2010 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda sarf ettiği cümlelere karşılık bugün Türk Tabipleri Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği İstanbul Tabip Odası'nda bir basın toplantısı düzenlediler.
Hekimlik mesleğinin geleceğini kaosa sürükleyen ülkenin demokratik hukuk ortamını engellemeye yönelik en hafif deyimiyle "saygısız" tutum izleyen sayın bakana 3 Mayıs ta İzmirden size gereken yanıt gelecektir.

Sağlık Bakanının, "Sizin mahkemeyle satış yaptığınız bir yer var mı arkadaşlar? Yapmayın Allah aşkına. Böyle bir şey olamaz yani. Onun için bu yollar çıkmaz yol. Ben sektöre bunları bilerek söylüyorum ki, gidin bu Birliklere laf anlatın yani. Bu gitmez bir yere. Bakın iki maddelik kanundur arkadaşlar, üç maddelik kanundur. Bir kanun yaparız deriz ki Eczacılar Birliği, Tabipler Birliği, Dişhekimleri Birliği'nin birlik kanunları iptal edilmiştir. Hadi bakayım Danıştay karar alsın da göreyim bakıyım. Hangi kararı alacağını ondan sonra göreyim bakayım ben''sözlerine karşılık yapılan basın toplantısına Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, Türk Diş Hekimleri Birliği üyeleri Dişhekimi Tarık İşmen, Dişhekimi Ali Gürlek ve Dişhekimi Bülent Öztürk katıldı.

iyihekimlik.org/31.03.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...