18 Temmuz 2010 Pazar

SAĞLIK BAKANLIĞI'INDAN TAMGÜN AÇIKLAMASI

* Kamuoyundatam gün kanunu olarak bilinen kanun hakkında anayasa mahkemesinceverilen kanun açıklandı. Bu karar ile sağlık bakanlığına bağlı sağlıkkuruluşlarında döner sermaye ek ödemesi ile ilgili madde iptaledilmiştir. Bu iptal kararı resmi gazetede yayınlanmasından itibaren 9sonra yürürlüğe girecektir. Bu süre içerisinde gerekli düzenlemeleryapılarak ek ödemeyle ilgili sağlık bakanlığı personelinin herhangi birmagduriyetine sebep verilmeyecektir.
* Anayasamahkemesi kararı ile üniversite ögretim üyelerinin yüksek ögretimkurumları dışında çalışma yasağına ilişkin cümle iptal edilmiştir. Bunagöre üniversitelerde kısmı statülerde çalışma sona ermiş olacak. Ancakögretim üyeleri 8 saatlik mesai saatlerinin bitiminde özelçalışabileceklerdir. Bu uygulama 30 ocak 2011 tarihinde başlayacaktır.
* Kanunun7. Maddesi ile ilgili verilen iptal kararı ise hekimlerimizin özelsağlık kuruluşları arasında herhangi bir sınırlamaya bağlı olmasızınçalışabilecekleri sonucunu ortaya koymuştur.
* Anayasamahkemesinin kararına ve kanuna göre ögretim üyeleri dışında kamudaçalışan tüm doktorların muayehane açması veya özel sağlıkkuruluşlarında çalışması mümkün bulunmamaktadır. Bu uygulama 30 Temmuz2010 tarihinden itibaren başlayacaktır.