8 Eylül 2010 Çarşamba

TUS ertelendi

En sonunda bu da oldu!!!!TUS dahil 2010 yılında yapılacak 12 sınav ertelendi.Sınavlar 2010 yılı içinde yapılacakmış.Başvurular ve kadrolar değişmeyecek.Sınava başvurmuş olanların giriş belgeleri geçerli olacak.Başka belge gönderimi olmayacak.Şu anda öngörülen TUS tarihi 15 kasımdan sonra.....




BASIN DUYURUSU

(07 Eylül 2010)

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı ile ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Merkezimiz Test Hazırlama Biriminde yer alan ana bilgisayar makineleri ile diğer makinelerin imajları incelenmek üzere alındığından, 2010 yılının sonuna kadar yapılması planlanan 12 sınavın sorularının gizliliği kalmamıştır. Bu sınavların sorularının yeniden hazırlanması söz konusu olduğundan sınavlar daha önce duyurulan tarihlerde yapılamayacaktır. Ertelenen bu sınavlar 2010 yılı içinde gerçekleştirilecek olup, yeni sınav takvimi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.



Kamuoyuna duyurulur.

Kaynak:Ösym


ÖSYM, adayların ertelenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ile Önlisans/Ortaöğretim düzeyindeki Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS), adreslerine gönderilen eski tarihli Sınava Giriş Kimlik Belgeleri ile gireceklerinden, bu belgelerini dikkatle saklamaları gerektiğini bildirdi.


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, 18-19 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan TUS ve 26 Eylül tarihinde yapılması planlanan Ortaöğretim/Önlisans KPSS'nin sınav merkezlerine göre aday atamalarının yapıldığı hatırlatarak, Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerinin adaylara postalama işlemlerinin tamamlanmış bulunduğu kaydedildi.

Sınav tarihleri ertelenen TUS ve KPSS'nin uygulanacağı yeni tarihlerinin kesinlik kazandığında adayların sınav yeri atamasının yeniden yapılmayacağı belirtilen açıklamada, "Yeni bir Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar ertelenen bu iki sınava, adreslerinde gönderilen eski tarihli Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri ile gireceklerinden bu belgelerin dikkatle saklanması gerekmektedir" denildi.

Kaynak: medimagazin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...