31 Mart 2013 Pazar

İzmir Tabip Odası ,Sağlıkta Şiddet için Öneri Yayınladı

Dokuz Eylül Tıp Fakültesi’nin yanı sıra İzmir 112’de görev yapmakta olan gebe meslektaşımıza yönelik fiziksel saldırı ve silahlı tehditler bir kez daha hepimizi derinden yaralamış ve öfkelendirmiştir. Konuyla ilgili farkındalık yaratmak ve hizmet alan hastaların bu durumla ilgili olarak güvence vermesi açısından da yararlı olduğunu düşündüğümüz bir yeni uygulamayı sizlerle paylaşmanın yararlı olacağını düşündük!

Önümüzdeki günlerden başlayarak aşağıdaki bilgilendirme formu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden sağlık hizmeti almak için başvuracak olana tüm hastalara okutulup, imzalatılacaktır. Bu formu imzalamayanlara sağlık hizmeti verilmemesi öngörülmüştür. Bu uygulama hastane yönetiminin de onayıyla gerçekleştirilecektir.

Duyurur, sağlıkta şiddete karşı bu özgün uygulamanın ilimizdeki ve ülkemizdeki tüm sağlık kuruluşlarında yaygınlaştırılmasını dileriz.

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası


BİLGİLENDİRME FORMU

Ben, etmiş olduğum meslek yeminimle sizin doktorunuz olarak sağlık hizmeti vermek üzere burada, olmam gereken yerdeyim.

Ancak hem burada hem ülkenin dört bir yanındaki tüm sağlık kurumlarında biz hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına sözel ve fiziksel şiddet uygulandığını bir kez daha duyurmak istiyorum.

Her gün bir yenisini daha duyduğum, gördüğüm hiçbir sebeple onaylanamaz şiddet olaylarını hem tanığı olarak, hem öznesi olarak kınadığımı bildiriyorum.

İnsana ve hayata verdiğim önem, duyduğum saygı ile tüm bilgimi ve deneyimlerimi ortaya koyarak her gün, hastalarım için burada olmaya devam edeceğim.

Ben, hastanız olarak şiddettin her türlüsüne karşı bugün de, yarın da yanınızda olduğumu beyan ediyorum.

..........................
İMZA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...