5 Temmuz 2012 Perşembe

İntern hekime aylık maaş verilecek

 EN SONUNDA..TEMİZLİK İŞÇİSİ OLARAK BİLE KULLANILAN GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA   ,EMEKLERİNİN KARŞILIĞI AZ DA OLSA VERİLECEK...

28 Haziran 2012 tarihinde Meclis'te görüşülen 208 sıra sayılı 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edildi. Buna göre tıp fakültesinde 5. yılını tamamlayıp, 6. yılına geçen intern öğrencilerine öğretim üyelerinin koordinasyonu altında yaptıkları işler için 310 TL ücret ödenecek. Ayrıca internlük süresi de emeklilikten sayılacak ve intern ücretlerinin de tıp fakültelerinin bütçelerinden karşılanacağı vurgulandı.

"KANUN 5 BİN 500 ÖĞRENCİYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, söz konusu kanun değişikliğinin Türkiye genelindeki tıp fakültelerinde akademik eğitim alan yaklaşık 5 bin 500 öğrenciyi yakından ilgilendirdiğine dikkat çekti. Kendisinin de bir hekim olduğunu hatırlatan Ünüvar, bu noktada da tıp fakültesi öğrencilerinin hangi sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını bildiğini, kendisinin de aynı yollardan geçtiğini anlattı.

"GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ DE UYGULAMAYA DAHİL EDİLECEK"

Ünüvar, "Bu kanunla tabii ki tıp fakültesi öğrencilerinin sorunlarını tamamen çözmüş değiliz ama onlara bir destek ya da yaralarına bir merhem olma yolunda çok başarılı bir adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kanun teklifinin yasalaşmasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da büyük bir çaba ortaya koyduğunu hatırlatan Ünüvar, "Grupların ortak önergesi ile Türk vatandaşı olup tıp fakültelerinin 5. yılını bitirip, 6. yılına geçen öğrencilere intern eğitimi döneminde; öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları sonucunda ilgili kurumların bütçelerinden 12 ay süresince ücret ödeyecek. Uygulamaya 'Gülhane Askeri Tıp Akademisi' de dahil edilecek" ifadesini kullandı.

"ÖDEMELERDEKİ USULÜ BAKANLIK, YÖK VE MALİYE BELİRLEYECEK"

İnternlük ücretinin, tıp fakültelerinin kendi bütçesinden karşılanacağını vurgulayan Necdet Ünüvar, internlerin sağlık sigortalarından da faydalanabileceğinin altını çizdi. Ünüvar, açıklamasını da şöyle sürdürdü:

"Kanunu resmi gazetede yayınlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı, YÖK, Maliye Bakanlığı ödemedeki usul ve esasları belirleyerek bu sene internlük yapan kişileri de kapsayacak şekilde uygulanacak. Bir hekim olarak bu kanunun, tıp fakültelerinde öğrenim gören kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum."

Alıntı: medimagazin.com.tr