8 Ağustos 2011 Pazartesi

Aile hekiminin doktor maaşları hakkındaki yorumu...

 MALESEF Kİ DOĞRU VE BU GÜNLER İYİ GÜNLER...KEŞKE HEP BİRLİKTE AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEMİNE KARŞI DURUŞ SERGİLENSEYDİ..HERKES BÖYLE AYRIŞMAMIŞ OLACAKTI..MESLEĞİMİZİN ONURUDA AYAKLAR ALTINDA OLAMYACAKTI..


İstanbul'da ki Aile Hekimleri geçiken maaş konusunda haklılar. Naçizane tavsiyem (İstanbul' u bilmiyorum tabii), TSM, 112 veya acil düşünebilirler. Çünkü TSM, 112 ve Acil artık Aile Hekimliğinden daha aşağı ücret almıyor. İstanbul'u bilmiyorum ama diğer illerin ortalaması şöyle: TSM sorumlu hekimi: 4500-4600 TL, TSM sorumlu olmayan hekimi: 3800-4000 TL, 112 Hekimi: 4400-4800 TL, Acil hekimi: 4000-4900 TL.(Maaş-mutemet kaynaklı rakamlar). Üstelik Döner sermayeden hazineye kesilen %15 lik pay , ağustosta %1 e düşürülüyor. Bu rakamlara o yüzden 15 ağustostan itibaren %14 hazineden kazanılan pay ile %4 lük maaş zammınıda ekleyin. En azından her ayın 15 inde maaşın yattığını bileceksiniz. Artık bundan sonra böyle, yani değişmeyecek, TSM hekimi ile Aile hekiminin aylık net geliri birbirine çok yakın olacak. Sağlık Bakanlığından genel müdür yardımcısı sayın Halil Ekinci son toplantısında TSM hekimleri ile ASM hekimlerini bir kuşun kanatları gibi olduğunu her ikisinide bir değerlendirdiklerini açıklamıştı. İleride TSM lerde her ASM için bir hekim temsilci olacak şekilde norm kadro olacak. Bu dolunca TSM ye hekim alınmayacak. O yüzden TSM ye geçmeyi düşünenler acele etmeliler. TSM, 112 ve acil dolunca , dönecek yer olmayacağı için aile hekimliğinde çakılı kalırsınız. Böyle bir durum karşısında da , elbette aile hekimliği ücretleri biraz daha düşebilir. Size verilen ücretten cari gideri çıkın, elinizde kalan net paraya bakın. İşlerinizin yoğunluğunu da kefeye koyun, tartın..

Alıntı :  ailehekimleri.net

2 yorum:

  1. 7500 tl alıyorum aile hekimi olarak .ne kadar yoğun olursa olsun .tsm deki bir sürü saçma sapan idari işlerle kabotaj bayarmında çelenk koyma töreni vs ile uğraşmıyorum. acil gibi stres hat safhada değil .uykusuz ayda 8 kez sabahlamıyorum bayramda nöbet tutmuyorum.

    112 gibi gecenin bi yarısı sarhoş toplamıyorum trafik kazasında dikenli otların arasında fenerle yaralı aramıyorum yada üstüme kusan tehdit eden taşikardi ile ambulans içinde 40 derece sıcakta 1 saat kalp masajı yapmıyorum ve bunu son hız virajlı yollarda yapabilecek hekim sayısı lkaçtır bilemiyorum.

    aile hekimliği 10 numara arkadaşlar ücreti az olsa bile ne acille nede 112 ile karşılaştırılamaz acildeki hekimin ömrü 10 yıl kısalır .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercih meselesidir aile hekimliği..Artık hastalar tarafından adeta ''onay makamı'' gibi görülmektedir.Pratisyenlik artık ülkemizden silindiği gibi , bu uygulama nedeniyle sınav kazanıp uzman olan aile hekimlerinin de onuru ayaklar altındadır.Bu sonuç hepimizindir.Halbuki sistemin başlangıcında ; hekim onuru kurtarılacaktı ve hekim hakettiği ücreti alacaktı..İzmir'de bir genel cerrah aile hekimliği yapmaktadır.Bir aile hekimimiz 7000 tl alırken aynı nüfuslu ancak taşrada olmayan aile hekimi arkadaşım 4000 tl almaktadır.
      Kısaca tüm bunlar bir sihirdir.1.basamak diye birşey artık yoktur.Baştan para verilerek teşvik edilen arkadaşlarımız şimdi sistemin geri dönüşü olmadığını gördüğü için ya istifa etmekte ya da bu ''DEVE''yi gütmektedir.

      Sil

Her türlü yorumlarınız...