6 Ocak 2012 Cuma

CHP: Doktorluk kamu yararı için yapılmayacaksa ne için yapılacak?

CHP,  Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı tarafından verilen soru önergesinde, tabipliğin kimin yararına yapılması gerektiğine ve kamu yararına yapılmasının sakıncalarının neler olabileceğine ilişkin sorular yöneltildi.
Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de, Türk Tabipleri Birliği Kanunu’nun 1. Maddesi değiştirilerek “tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesini sağlamak” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştı.
Mersin Milletvekili Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması için gönderdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

1- Hekim meslek örgütünün “Tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesi” yönünde çalışma yapmasının sakıncaları nelerdir?

2- Kamu kurumu niteliğinde olan bu meslek örgütünün, “Tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesi” yönünde bugüne kadar yaptığı çalışmalar kamu veya herhangi bir kişiye zarar vermiş midir? 

3- Tabiplik, kamu ve kişi yararına uygulanmayacaksa ne için uygulanacaktır?

4- Yaptığınız bu değişikliğin, Türk Tabipleri Birliği’nin Bakanlığınızın yaptığı yanlış uygulamalara karşı başlattığı hukuksal mücadele ile bir ilgisi var mıdır?

5- Türk Tabipleri Birliği’ni tamamen kapatmayı düşünüyor musunuz?

Alıntı: iyihekimlik.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...