27 Kasım 2013 Çarşamba

İzmir'deki yağmurlu gün için karalama kampanyası


İzmir’in sağlık temasıyla yarıştığı EXPO 2020’de Paris’teki kader günü kent basınında büyük bir talihsizlik yaşandı.

İzmir’de 2 gün önce gök delinmişcesine yağan yağmur yaşamı felç ederken yine afet siyasetine malzeme olmuş, AK Parti cephesinden gelen sosyal medya sağanağına rağmen gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i bile içine alan bir sağduyuyla noktalanmıştı.

Kent yerel idare birimlerinin kesintisiz mesaisiyle bir gün içinde yaralarını sarıp yüzünü Paris’e çevirdi.

İzmir’in kaderinin çizileceği oylama günü ise kentin ve Ege Bölgesi’nin 119 yıllık gazetesi Yeni Asır’ın ilk sayfadan verdiği haber gündemde bomba etkisi yarattı. Yeni Asır EXPO’yu sağlık temasıyla kente getirmeye çalıştığımız gün ‘Salgın hastalık paniği’ bombasıyla çıktı.

Türkiye’nin büyük-küçük tüm şehirlerinde onlarca insanın yaşamını yitirdiği sel felaketlerinde bile mevzu bahis bile olmayan salgın hastalık ihtimali içi boş iddialarla Yeni Asır’ın ilk sayfasına malzeme oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler taşkınlar sonucu oluşan hasarlara müdahale ederken gerekli önlemler ve taşkın sonrası düzenlemeler tüm hızıyla sürüyor. Yaşanan sel nedeniyle ortaya çıkan ‘salgın hastalık’ iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Yeniasır ve Sabah Gazetesi’nin gündeme getirdiği hastalık iddialarına yalanlama geldi. Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi.

Yaşanan su baskınlarının ardından salgın hastalık tehlikesinin oluşmayacağını belirten Karababa, Yeni Asır Gazetesi’nde yer alan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Karababa, “Felaket senaryosu yazmaya gerek yok. Bir hastalığın yaşanması ve salgının oluşması için içme suyuna kirli atık ve kanalizasyonun bulaşması gerekiyor. İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı ve su kuyularında böyle bir durum oluşmadı. Ayrıca kentin kanalizasyonu ve atıkları da zaten içme suyuna yakın değil. Doğrudan kanalizasyon boruları vasıtasıyla arıtmalara gidiyor. Şu anda İzmir’de salgın ile ilgili bir risk yok” dedi. Karababa, sözlerinin çarpıtıldığının da altını çizdi.

Alıntı:egedesonsöz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...