20 Kasım 2013 Çarşamba

Sağlık Personeline Şiddette Cezaevi Yolu Görünüyor...


İZMİR TABİP ODASI'NDAN...


İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan bir meslektaşımız, 28.09.2010 tarihinde, hasta yakınının fiili saldırısına uğramış ve meslektaşımızın kolu kırılmıştı.
Oda’mız Hukuk Bürosu tarafından takip edilen hukuksal süreç sonunda, sanığın kamu görevlisine karşı kasten yaralama suçundan 1 yıl 13 ay hapis cezası cezalandırılmasına karar verilmiştir. Cezanın miktarı açısından sanık hakkındaki ceza paraya çevrilmemiş ve ertelenmemiştir.

Bu karar sanık tarafından temyiz edilmiş ancak Yargıtay 3.Ceza Dairesi sanığın temyiz gerekçelerini kabul etmeyerek kararın onanmasına karar vermiştir. Dolayısıyla sanık hakkında verilen 1 yıl 13 ay hapis cezası kesinleşmiştir.

Bu kişinin cezası infaz edilecek olup infaz sistemimizdeki düzenlemeler gereği bu kişinin yaklaşık 14-15 ay cezaevinde kalması beklenmektedir.

Hekime şiddet olgusunun her geçen gün arttığı bu dönemde; hekime şiddetin cezasız kaldığı algısının değişmesi açısından bu kararın önemli olduğunu düşünüyoruz.

Hekime şiddete karşı mesleki ve hukuksal mücadelenin önemli olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu nedenle, şiddet olgularında meslektaşlarımızın bu soruna sahip çıkması; mesleki ve hukuksal mücadelenin bir parçası olarak şiddet olgusunun hukuksal zemine taşınması konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini ve meslek örgütünü bilgilendirmesini diliyoruz.

Alıntı:  izmirtabip.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...