25 Aralık 2013 Çarşamba

İzmir 'de Sağlık Operasyonu:Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Alsancak Devlet Hastanesi'nde Görevden Almalar Başladı


AK Parti’de bakanların çocuklarının karıştığı yolsuzluk soruşturmasının ardından emniyette başlayan kadro operasyonunun yankıları sürerken kamu kurumlarında değişikliğe gidileceği açıklanmıştı. Birçok yerde başlayan değişimin sarsıntıları sürerken tam da bu günlerde İzmir’in sağlığında operasyon yapıldı. Sağlık Bakanlığı İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde dört müdür yardımcısı ve bir şube müdürü görevden alındı.

KİMLER GİTTİ?


Kadro operasyonu ile yedi müdür yardımcısının dördünün görevine son verildi. Değişiklikte Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Hacı Vakkas Benli, Murat Ol, Ayşe Candan ve İlhan Gürbüz gönderildi. Operasyonda İnsan Kaynakları Şube Müdürü Hüseyin Zakir Barut da görevinden alındı. Değişimin alt birimlere de yansıyacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı’nda yapılan kadro ve sistem değişikliğinin ardından illerde halk sağlığı müdürlükleri kurulmuştu. İzmir’de Müdür Mustafa Tözün’ün başkanlığında yedi kişilik ana kademe ekip görev yapıyordu. Farklı görevlerde bulunduktan sonra müdür yardımcısı olan kişilerden dördünün görevine son verilirken yerlerine henüz atama yapılmadı.İl Halk Sağlığı Müdürü Tözün, sağlık çalışanları arasında cemaate yakın bir isim olarak biliniyor.

Sağlıkta yaşanılan bu hareketliliğin ‘süreç ile ilgisi yok’ denilse de , Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi ‘nde de operasyon yapıldı. Hastanenin Başhekimi Uz. Dr. Osman Yaşar Öz, Hastane Müdürü Bahri Sönmez, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Öznur Sandıkçı görevden alındı.

SIRADA DİĞER YERLER Mİ VAR?


Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ döneminde tamamlanan sağlık reformu nedeniyle yapılan kadro değişikliğinden sonra göreve gelen birçok hastane yöneticisi ve başhekiminin durumu tartışmalara neden olmuştu. Siyasi olarak listelerin de yapıldığı ilçelerdeki değişiklikler zaman zaman gündeme gelmişti. Alsancak Devlet Hastanesi Başhekimi Öz uzun süredir burada görev yapıyordu. Öz’ün yerine hastanede uzun süre başhekim yardımcılığı yapan Foça Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Uçmaz getirildi. Alsancak ile başlayan hastane değişikliklerinin diğer hastanelere de uzayacağı belirtildi.

Alıntı:Fatih YAPAR/egedesonsöz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...