13 Ekim 2009 Salı

Tam Gün Yasası Sağlık 2009 Sempozyumu ’nda masaya yatırılacak

MEDİMAGAZİN'DEN ALINTIDIR..
Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) tarafından düzenlenen Sağlık 2009 Hastane Yönetimi ve Tam Gün Yasası Sempozyumu 29 Ekim, 1 Kasım tarihleri arasında Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek. Sempozyuma başta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, TBMM Sağlık Komisyonu Prof. Dr. Başkanı Cevdet Erdöl, Kamu İhale Kurumu Başkanı Dr. Hasan Gül, SGK Başkanı Dr. Emin Zararsız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir başta olmak gibi bir çok isim konuşmacı olarak katılacak.
Sağlık 2009 Sempozyumu konusunda bilgi veren SAYED Genel Başkanı Doç. Dr. Metin Doğan, Sağlık 2009 Sempozyumu’nun hastanelerin mali yönetimi ve Tam Gün Yasası’nın tartışılacağı bir sempozyum olacağını belirterek, “Bu iki konuyu seçmemizin nedeni şuan için sağlık alanında en güncel konuların Sağlık maliyetleri ve Tam Gün Yasası olması. Sağlık maliyetleri ekonomik krizin hat safhaya ulaştığı bu dönemde, sadece ülkemizin değil tüm dünya ülkelerinin bir sorunu. Tam Gün Yasası ise şuan da Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan, her an çıkabilecek ve ülkemizdeki bütün sağlık kuruluşlarını baştan sona etkileyecek olan bir konu” dedi. Sempozyumun ana konularının sadece sağlık personeline özel bir konu olmadığını sözlerine ekleyen Doç. Dr Metin Doğan sağlık hizmetlerinin siyasi, sosyolojik ve mali bir çok boyutu olduğunu kaydederek, bu hizmetin verilmesi sırasında sadece sağlık personelinin değil, bir çok meslek gurubundan kişilerin aktif olarak rol almakta olduğunu söyledi. Sempozyumun özellikle ekonomik açıdan sağlık hizmetlerinin değerlendirileceği bir toplantı olduğunu belirten SAYED Genel Başkanı Doç. Dr. Metin Doğan, hem kamu hem de özel sağlık kuruluşlarının mali yapılanmalarının düzenlenmesi ve yapılandırılmasıyla ilgili günümüzde bir çok tartışmanın yaşandığını ifade etti Doğan hem bu konunun hem de Tam Gün Yasası’nın geniş bir platformda tartışılacağını kaydetti. Doğan”Sempozyuma özellikle yönetici olan sağlık personelleri ile resmi, özel sağlık kuruluşlarının yöneticileri, medikal sektör ve ilaç sektörü gibi sağlık alanında hizmet veren kuruluşların yöneticileri ile Kamu İhale Kurumu yöneticileri, Sosyal Güvenlik Kurumu ilgili genel müdürleri ve daire başkanları, mali politikaların gelir gider dengesinin oluşturulmasında önemli bir rol oynayan Maliye Bakanlığı yöneticileri, üniversite hastaneleri yöneticileri ile bu kuruluşlarla ilgili sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacaklarını kaydetti. Doğan, “Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticileri, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, hastanelerin yöneticileri, özel sağlık kuruluşları yöneticileri, hastane başmüdürleri ve hemşileri de sempozyumumuza katılacaklar. Tüm meslektaşlarımızı bu toplantımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Sağlık 2009 Sempozyumunda, Hastanelerin mali yönetimi ve çözüm önerileri, Hastane hizmet alımlarında yeni uygulamalar, Çerçeve alım sözleşmelerinin uygulanması, Stok kullanımı ve stok yönetimi, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) sorunları ve çözüm önerileri, Üniversite, Eğitim Araştırma ve Özel Hastanelerin mali sorunları, Hastane Birlikleri Yasa Tasarısının değerlendirilmesi ve hastanelerin sınıflandırılması, Tam Gün Yasasının tarafları bağlayan hukuki boyutu, Tam Gün Yasasının sağlık hizmetlerinin verimliliği bakımından değerlendirilmesi, Tam Gün Yasasının ücretler ve özlük haklarına etkisi, Tam Gün Yasasının Sosyal Güvenlik Sistemi ve sağlık maliyetlerine etkisi, Özel sağlık kurumlarının sınıflarının değerlendirilmesi, Özel sağlık kurumlarının sorunları ve beklentileri, Hasta katılım payları uygulamasının değerlendirilmesi, Sağlık hizmetlerinde global bütçe uygulamalarının değerlendirilmesi, Kamu zararları mevzuatı ve uygulaması konuları tüm detayları ile masaya yatırılacak.