13 Şubat 2014 Perşembe

112 Özelleşme Yolunda...

Ankara 112’de kiralık ambulans dönemi başladı. Düzenlenen ihale sonucunda şoför, ekipman ve düzenli bakım masrafları firmaya ait olacak şekilde Demirhan Turizm’den 20 ambulans kiralandı. Sözleşmeye göre ambulans şoförleri kesintisiz 24 saat çalıştırılabilecek.

Bursa ve Kocaeli 112’de başlayan kiralık ambulans uygulamasına Ankara 112’de de geçildi. Uygulama, Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılında yayımlanan Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği’nde yer alan “Ambulans servisleri, özel sağlık kuruluşları ile ambulans hizmet alımı için sözleşme yapabilir” maddesine dayanıyor.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında kullanılmak üzere, sağlık personeli ve araç yakıtını Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün karşılayacağı ‘sürücülü ambulans kiralama hizmeti’ almak için 23 Mayıs’ta ihaleye gitti.

Yaklaşık maliyeti 9 milyon 227 bin 836 TL olan ve sonuçları 17 Temmuz’da açıklanan ihaleyi, 4 milyon 669 bin 940 TL’lik en düşük teklifle Demirhan Turizm aldı.  Firma ile 3 Temmuz’da sözleşme imzalanmasının ardından Ankara 112’de yeni dönem başladı. Demirhan Turizm 15 Temmuz 2013 ile 25 Şubat 2015 tarihleri arasında toplam 590 gün sürücülü ambulans kiralama hizmeti verecek.

Aylık çalışma süresi 192 saat

Sürücülerin adaptasyon eğitiminin ardından 20 Temmuz tarihi itibariyle kiralık ambulansların merkezdeki yoğun istasyonlarda görevlerine başladıkları öğrenildi. Kesintisiz 7 gün 24 saat hizmet verecek olan firmayla yapılan sözleşmede, “Yüklenici firma faaliyette olan her acil yardım ambulansı için yeterli sayıda ve nitelikte, kesintisiz hizmet süresi maksimum 24 saat olacak şekilde elamanları çalıştırır” hükmü yer aldı. Nöbet aralarının, kesintisiz çalışma süresinin 2 katından az olamayacağı belirtilen sözleşmeye göre, çalışanların aylık çalışma süresi 192 saati geçemeyecek.

Başhekimlik nereyi uygun görürse orada çalışacaklar

Çalışma noktaları günlük olarak İl Ambulans Servisi Başhekimliğince belirlenecek olan ambulanslar, acil yardım talebinde bulunan hastaya gidilmesi, müdahale edilmesi, stabilizasyonun sağlanması ve gerektiğinde bir sağlık kurumuna nakledilmesinde kullanılacak. Görev gereği gidilmesi gereken komşu il ve ilçeler dışında ambulanslar sadece Ankara il sınırları içinde hizmet verecek. Şartname uyarınca araçların her türlü vergi, sigorta, kasko, bakım, onarım, lastik, yedek parça değişim ve trafik cezaları gibi tüm giderleri yüklenici firmaya ait olacak.

Alıntı: hekimpostası.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...