29 Eylül 2009 Salı

İnfluenza A H1N1 Gençlerde Daha Sık Görülüyor

“Domuz gribi” olarak da bilinen yeni Influenza A H1N1 pandemik virüsünün kayda değer özelliklerinden birisi, mevsimsel influenzaya göre daha genç kişileri enfekte etmesidir. Avustralya da elde edilen kanıtlara göre bu özellik en azından “ tüm influenza A (H1N1) virüslerinin kalıtımsal özelliğidir “ şeklinde açıklanabilir.
Melbourne Üniversitesi’nden Dr. Heath Kelly ve çalışma arkadaşları, Mayıs ayının sonunda, Avustralya’da 61 onaylanmış domuz kaynaklı influenza A (H1N1) vakası olduğunu açıkladılar. Aynı zamanda 2007 ve 2008 de H1N1 mevsimsel influenzadan da etkilenmişlerdi.
Araştırmacılar, Birleşik Devletler’de ilk 642 vakalık domuz kaynaklı influenza A H1N1 verileri ile 2007, 2008 de Victoria ve Batı Avustralya’daki mevsimsel influenza kaynaklı toplumsal survey numunelerini karşılaştırdılar.
Dr. Kelly’nin grubunun Influenza and Other Respiratory Viruses dergisinin Temmuz sayısında bildirdiklerine göre, mevsimsel ve domuz kaynaklı influenza A (H1N1) enfeksiyonlarının ortalama yaşı yaklaşık 20 idi.
Bunun aksine, Influenza B virüs enfeksiyonu görülen hastaların yaş ortalaması 34 ve Influenza A (H3N2) görülen hastaların yaş ortalaması 37 olarak bulundu.
Ateş ve öksürük semptomları, mevsimsel influenza ve Birleşik Devletler’deki domuz kaynaklı influenza ile enfekte olan kişilerde benzer oranlardaydı ( yaklaşık % 95)
Uzmanlar “ Bildirilen enfeksiyonun daha genç yaş ortalamasında görülmesinin, bu virüsün pandemik potansiyelinin bir göstergesi olarak yorumlanmaması gerektiğini “ söylemişlerdir.