11 Ekim 2012 Perşembe

Bakan Akdağ: Bu ay içinde tüm genel sekreterleri atayacağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tunus Halk Sağlığı Bakanı Abdellatif Mekki ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Akdağ, toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. Sağlık alanında Kürtçe bilen personel istihdam edilip edilmeyeceği ile ilgili bir soru üzerine Bakan Akdağ, "Bu konuda muhtemelen kamuda en eski adımların atıldığı bakanlık Sağlık Bakanlığı’dır. Pratikte vatandaşın Türkçe konuşamadığı için hizmet alamaması gibi bir sorun yaşamıyoruz. Bu hususta gerekli tedbirlerimizi çoktan almış durumdayız. Hemen her hastanemizde, işini iyi yapan meslektaşlarımızın arasında Türkçeyi konuşamayan vatandaşlara yardımcı olacak çok sayıda personel var." diye konuştu.

Hem hizmet alana hem de verene yardımcı personel istihdam edildiğini kaydeden Akdağ, "Pratikte bir sorun yaşamıyoruz. En önemli husus da bu yaygın bir ihtiyaç değil. Ben yıllarca Doğu Anadolu’da çalıştım. Vatandaşlarımızın büyük bölümü Türkçe konuşabiliyor. Az sayıda olsa da ihtiyaç duyan vatandaşımızın da bu ihtiyacı gideriliyor." ifadelerini kullandı.

Başka bir soru üzerine Bakan Akdağ, Türkiye de Kamu Hastaneler Birliği ile oluşturulan yeni yapının kamu yönetiminde bir ilk olduğunu dile getirerek, "Yöneticilerin sözleşme ile atanacağı ve performanslarına göre takip edileceği bir döneme giriyoruz. Bu ay içinde tüm atamalar gerçekleşecek. Hastanelerdeki hizmet kalitesi yükselmiş olacak. Vatandaşlarımız da bu değişiklikten büyük istifade edecekler." dedi.

Alıntı: medimagazin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...