Ondokuz
Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim
Üyesi Prof. Dr. Hasan Kocaokutgen, karaduttan yeşil muza, elma, armut,
şeftaliden kiraza, ananastan böğürtlene kadar onlarca çeşit aroma
bulunduğunu, aromaların ise kimyasal ürünler olduklarını vurguladı.
''Çocuklarımıza meyve suyu içirirken sağlıkları için
doğal olanları tercih etmeliyiz'' diyen Kocaokutgen, alınan ürünün
mutlaka 'içindekiler' kısmına bakılması gerektiği uyarısında bulunarak,
şunları söyledi:
''Meyve suyu alacaksak 'içindekiler' kısmına mutlaka
bakmamız lazım. Meyve suyu konsantresi ya da meyve suyu, meyve suyu
püresi diyorsa içinde doğal meyveler olduğunu gösterir. Ama içindekiler
kısmına baktığınız zaman aroma diyorsa, doğala özdeş aroma diyorsa doğal
olmayan kimyasal bir üründen söz ediliyor demektir. Sağlığımız
açısından, çocuklarımızın sağlığı açısından mümkün olduça doğal olmayan
gıdalardan uzak durmaya çalışmak gerekir."
Alıntı : ntvmsnbc.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Her türlü yorumlarınız...