3 Haziran 2013 Pazartesi

Ankara ve İstanbul'da olaylar sürüyor


Akşam saatlerinde Beşiktaş'ta başlayan gerginlik sürüyor.Göstericiler İnönü Stadı önünden bir iş makinası aldı ve makina ilerliyor...

Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Ofisi'ne doğru ilerleyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ediyor.
TOMA'lara engel olmak için söktükleri kaldırım taşlarından barikat oluşturan göstericiler de polise, taşla karşılık veriyor.

ANKARA
Eylemciler, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek vermek gerekçesiyle öğle saatlerinde Kızılay'da toplanmaya başladı. Protestocuların araç trafiğini aksatması üzerine polis, meydana çıkan yolları kapattı.Ankara' da polis göstericilere müdahale etti, Çok sayıda gözaltı olduğu bildiriliyor.
Burada bir süre çeşitli sloganlar atan eylemciler, Atatürk Bulvarı ve Milli Mücadele Caddesi'nden Başbakanlığa doğru yürüyüşe geçti. Başbakanlığın çevresinde barikat oluşturan eylemcilere tazyikli su ve gazla müdahale edildi.
Bir eylemcinin elindeki Türk bayrağını toplumsal olaylara müdahale aracına (TOMA) asma isteğini, çevik kuvvet polisleri yerine getirdi. Polisin Türk bayrağını TOMA'ya asması gruptakilerce alkışlandı.
Polis, Milli Müdafa Caddesi'ndeki gruba da taş atmaları üzerine tazyikli su ile müdahale etti. Bu arada, atılan gazdan etkilenenler, olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere götürülüyor.
Alıntı: egedesonsöz.com, miliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...