2 Haziran 2013 Pazar

İzmir'de Gezi Parkı Protestosunun 3. günü ve olaylar az da olsa devam ediyor

İlk günkü protestoda gözaltına alınan 110 eylemci ifadelerinin alınması ardından serbest bırakıldı. Şu ana kadar kaç sivil yaralı olduğu konusunda net bir açıklama yapılmazken çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet müdürü de olmak üzere 5 polis memuru dün yapılan eylemlerde yaralandı. Karşıyaka'daki eylemde AK Parti İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu binanın camlarının kırıldığı bildirildi.

Bankaların camları ve ATM'lerine zarar veren eylemciler, Ziraat Bankası'nın başına sprey boyayla T.C. yazdı. Eylemcilerin özellikle duvar ve işyerlerinin camlarına polislere İngilizce küfür anlamına gelen cümledeki kelimelerin baş harfleri 'A.C.A.P.' yazdığı görüldü. Eylemcilerin ilk gün çevredeki işyerlerine zarar vermesi üzerine Talat Paşa Bulvarı üzerinde işyerleri bulunan esnaf nöbet tuttu. Tepki gösteren işyeri sahiplerinden evli ve 2 çocuk babası, 46 yaşındaki Ufuk Şentürk, "Eylemciler nedeniyle sabahlıyoruz. Can malın yongası" dedi. Saat 05.30 sıralarında iki kişi Alsancak Devlet Hastanesi'ne molotof kokteyli attı. Şans eseri binaya isabet etmeyen ve bahçeye düşen molotof yaralanma, can kaybı ile hasara yol açmadı. Olayla ilgili Şahin Can ile Erhan Değirmenci yakalanarak, Alsancak Polis Merkezi'ne götürüldü.



BANKA ŞUBESİ YAKILDI



İzmir'in Çankaya semtinde göstericiler bir banka şubesini yağmalayıp, ateşe verdi. Bir gazete binasının ve bazı dershaneler ile işyerlerinin de camları kırıldı. Banka şubesindeki yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, polis grupları gaz bombası kullanarak ve su sıkarak ana güzergahlardan çıkardı. Bu arada bazı sivil vatandaşlar da sokaklarda, caddelerde gösterici avına çıktı. Vatandaşların yakaladıkları göstericileri dövdükleri görüldü. Küçük gruplara ayrılan eylemciler gösterilerini sürdürüyor. Ak Parti Karabağlar İlçe binası önünde de bir grup protesto gösterisi yapıyor.(Doğan Haber Ajansı)

SOSYAL MEDYADA 'PROVAKATÖR' İDDİASI!


Dün gece yaşanan olaylarda Türkiye genelinde Facebook ve twitter gibi sosyal medya sitelirinde sivil polislerin ve AK Partili oldukları iddia edilen şahısların provekatif davranışlarda bulunduğunu gösteren onlarca video ve fotoğraf yayınlandı. Emniyet bu konuda açıklama yapmazken, sosyal medyada bu tarz iddialar çoğalarak artıyor.

TENCERE VE TAVALI PROTESTO


İzmir'de yoğun çatışmanı yaşandığı Alsancak ve Basmane bölgesi dışındaki ilçe merkezlerinde de yoğun protesto gösterileri yapıldı. Eylemlere katılanların tencere ve tavaları birbirine vurarak, düdük öttürerek gece boyunca hükümeti istifaya çağırdı.

Alıntı.egedesonsöz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...