3 Haziran 2013 Pazartesi

Sanatçılar, Gezi Parkı'nda çıkan olaylara yönelik sansürü kınadı


Sanatçılar ana akım medyanın Gezi Parkı direnişine karşı gösterdiği tavrı kınadı.

"Biz bu ülkenin sinemacıları, sanatçıları ve yazarları olarak, kendini Türkiye’nin önde gelen, tarafsız medya kuruluşları olarak tanımlayan, başta NTV, CNN Türk, Habertürk, Kanal D, ATV, Star, Show TV ve TRT olmak üzere tüm ana akım televizyon kanallarının ve başta Star, Sabah ve Habertürk olmak üzere bazı gazetelerin, Gezi Parkı Direnişi’yle başlayan süreçte, tarafsız haber ilkelerini hiçe sayan sansürcü ve yanlı tutumlarını kınıyoruz."

Şebnem Sönmez’in okuduğu açıklamada tarafsız yayın yapma çağrısında bulunuldu.
"İlgili yayın kuruluşlarını, bir an evvel içinde bulundukları tarihi aymazlıktan vazgeçerek, tarafsız haber ilkelerini gözeten bir yayın yapmaya, demokratik ve özgür bir medya oluşumuna katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Yaşanan tarihi bir süreçtir, bağımsız bir medya hepimize güven ve özgürlük verecektir. Bizler, bu sürecin tanığı olmaya devam edeceğiz.’
Ortak bilinç

Taksim’de AKM önünde yapılan açıklamada Gezi Parkı Direnişi ve Türkiye’nin her yerindeki protestolar gücünü halkın ortak bilincinden alan eylemler olarak tanımlandı ve barışçı niteliği vurgulandı.

"Gezi Parkı Direnişi ve ülkenin dört bir yanında yapılan protestolar, gün geçtikçe varlığını perçinleyen baskı düzenine karşı, Türkiye ve dünyada yaşanan bir uyanışı simgeleyen, hiçbir siyasi partiye bağlı olmayan ve gücünü halkın ortak bilincinden alan eylemlerdir.

"Tamamen barışçıl bir çerçevede gerçekleştirilen bu eylemlere katılanların ortak amacı özgürce yaşama hakkına, yaşadıkları coğrafyaya, kent ve çevre bilincine sahip çıkmaktır."

Sanatçıların açıklamasında ana akım medyanın yaşananları yok sayan tutumunun "direnişi küçümseyen ve yozlaştırmaya çalışanların niyetlerini Türkiye ve dünyada deşifre etmekten başka bir işe yaramadığı" ifade edildi.

DEMİRKUBUZ: BEN DE ÇAPULCUYUM

Açıklamanın ardından söz alan Zeki Demirkubuz Başbakan Erdoğan’ın Gezi direnişçilerine söylediği sözlere karşılık artık kendisinin de ‘çapulcu’ olduğunu söyledi.

Direnişi yurtdışında öğrendiğini ama TRTTurk’te izleyebildiği haberlerde tek kelime edilmediğini dinlediklerinden Türkiye’nin Suriye’ye savaş açtığını zannettiğini anlattı.

Demirkubuz polisin bu gece Beşiktaş’taki saldırısını da hatırlattı ve polisin Çarşı grubunun iradesini kaldıramadığını belirtti.

Suzan Aksoy da Ankara’da bu gece yaşanan polis şiddetini vurguladı ve anaakım medyanın bu şiddete yer vermemesini eleştirdi.




Alıntı:egedesonsöz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...