9 Mart 2010 Salı

İzmir'de tam günün ayak sesleri

egedesonsoz.com'dan alınmıştır..19 Şubat 2010 Cuma

3 hastanede mesai dönemi

İzmir’de, Bornova Trafik, Buca ve Karşıyaka devlet hastanelerinde akşam 24.00, cumartesi günleri de öğlene kadar poliklinik hizmeti verilecek.

İzmir’de, Bornova Trafik, Buca ve Karşıyaka devlet hastanelerinde akşam 24.00, cumartesi günleri de öğlene kadar poliklinik hizmeti verilecek.

İZMİR - Sağlık Bakanlığı’nın Mesai Dışı Poliklinik genelgesi doğrultusunda İzmir’deki üç hastanenin gece ve hasfasonu hizmet vermesi için çalışma başlatıldı. Yeni Asır Gazetesi’nden Erkan Doğan’ın haberine göre, İzmir Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan, hizmeti Bornova Trafik, Karşıyaka ve Buca Devlet hastanelerinde başlatacaklarını belirterek, “Şu an hastanelerden hasta başvuruları ile ilgili son bilgileri alıyoruz. Hizmeti büyük ihtimalle Bornova Trafik, Karşıyaka ve Buca Devlet hastanelerinde başlatacağız. Ancak, hangi hastanede hangi hastanede mesai dışı poliklinik uygulamasını başlatacağımız gelecek rakamlara göre, bu ay sonunda netleşecek” dedi.

Özellikle Karşıyaka Develet Hastanesi acil servisindeki yoğunluğa dikkat çeken Özkan, “Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin 500 metrekarelik acil servisi İzmir’in kuzey aksında gerçekleşen tüm trafik kazaları ile Karşıyaka ve Çiğli bölgelerindeki tüm acil vakalara hizmet veriyor. Aile hekimlerinin akşam mesai yapmaması ve Çiğli Devlet Hastanesi dışında sağlık hizmeti veren bir merkezin olmaması nedeniyle mesai saatinden sonra Karşıyaka Devlet Hastanesi acilinde yoğunluk yaşanıyor” dedi.

Uygulama kesinleşirse, Karşıyaka Devlet Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ve Bornova Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastaneleri’nde mesai dışında, genel ve resmi tatil günlerinde saat 16.00’dan 24.00’e kadar poliklinik hizmeti verilecek.