3 Mayıs 2011 Salı

İzmir Başkanına sahip çıkıyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyona yönelik tepkiler her geçen gün artıyor. Haftanın ilk gününe operasyon şokuyla uyanan İzmirliler ve Belediye çalışanları, bugün de gösteri yaptı. Basın açıklaması olarak planlanan toplantı Konak Meydanı7nda adeta mitinge dönüştü. Büyükşehir Belediye binasının Saat Kulesi’ne bakan tarafında toplanan binlerce kişiye seslen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Eğer bu belediyede bir şey varsa, bir yolsuzluk varsa bir hukuksuzluk varsa onun hesabını ben vereceğim” dedi.

Yağmur altında konuştu


Belediye binası önünde, “En büyük başkan bizim başkan”, “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları atan İzmirlilerin alkışlarıyla karşılanan Aziz Kocaoğlu, belediye bünyesinde taşeronlaşmayı sıfıra indirdiklerini, sadece anayolları değil köy yollarını, tarım yollarını, tarla yollarını ve bahçe yollarını asfaltladıklarını, köylünün, çiftçinin emekçinin yanında oldukları için problemli gözüktüklerini anlattı.


Kocaoğlu, “Eğer siz Bayındırlı çiçek üreticisi ile 5 yıldır anlaşmalı üretim yapıyorsanız, eğer Tire Süt Kooperatifinden aldığınız Küçük Menderes’in hayvancısını desteklediğiniz 160 bin dar gelirli vatandaşın çocuklarına her gün iki litre süt dağıtıyorsanız, eğer siz Bademli'de, Ödemiş'te fidan üreticisi ile anlaşmalı üretim yapıyorsanız, hep mazlumdan yana, hep halkın yararını ama belli zümrelerin çıkarcılarını haksız kazanç sağlamak isteyenlerin yanında değilseniz siz problemsiniz. Eğer siz İzmirli hemşerilerimizin verdiği güvene layık olacağım diye gece gündüz 10 sene içinde İzmir'in tüm altyapı problemlerini bitireceğim derseniz siz problemsiniz” şeklinde imalı konuştu.
Konuşması sırasında sık sık sloganlar ve alkışlar nedeniyle durmak zorunda kalan Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Aliağa Menderes hattını belediye kaynakları ile 550 milyon lira harcayarak bitirirseniz siz problemsiniz. Eğer siz Kadifekale kent dönüşümünü 2 bin 500 konutu Uzundere konutlarına taşıyıp, tüm maliyetlerini karşılarsanız siz problemsiniz. Metroya en az 400 500 milyon lira harcayarak kendi gücünüzle yaparsanız siz problemsiniz. Siz belediyecilik tarihinin en büyük kamulaştırmasını 550 milyon liralık kamulaştırmayı proje yapacağım alt geçit yol yapacağım diye kamulaştırırsanız siz problemsiniz.”


Belediyeden 24 görevlinin dünkü operasyonda gözaltına alındığını anımsatan Kocaoğlu, “Gözaltına alınan 24 arkadaşımızdan 10'u serbest bırakılmıştır. Diğer arkadaşlarımızın da bir an önce ifadesi alınarak serbest bırakılmasını arzu ediyoruz, talep ediyoruz. Bu arkadaşlardan birçoğunu tanımıyorum yahut ismini bilmiyorum ama tanıdıklarım, bildiklerim genel sekreterimiz, şirket koordinatörümüz genel sekreter yardımcımız, daire başkanlarımız, bunlar pırıl pırıl insanlardır. Bunların bu kente hizmetten başka hiçbir düşüncesi hiçbir hedefi hiçbir amacı yoktur. Aynı mantık içinde beni nasıl biliyorsanız bende o arkadaşları böyle biliyorum” diye konuştu.


“Hesabı ben veririm”


Daha önce genel seçimlerde İzmir'de Büyükşehir Belediyesini kullanılmaması yönünde açıklama yaptığını anımsatan Kocaoğlu, şunları söyledi: “Bu genel seçimdir, partiler genel politikalarla seçime yürüsünler İzmir Büyükşehir Belediyesini genel seçime alet etmeyin diye uyarıda bulundum. Malum olmuş ki üç gün sonra geldiler. Değerli arkadaşlar eğer adi suç, zimmete para geçirmektir. Ama bu belediyenin bir milyon 120 bin oyla İzmirli hemşerilerimizin yüzde 56,7 oyu ile seçilmiş belediye başkanınızım. Eğer bu belediyede bir şey varsa bir yolsuzluk varsa bir hukuksuzluk varsa onun hesabını ben vereceğim. Benim arkadaşlarımı, mesai arkadaşlarımı bıraksınlar bu belediyenin hesabını bana sorsunlar.”

“Hukuk mücadelesi vereceğiz”


Zamanın İzmirlilere layık olma zamanı olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “İzmirli hemşerilerimizin bize güvenini boşa harcamama zamanıdır, çalışma zamanıdır layık olma zamanıdır şimdi. Sizden bir isteğim var herkes işinin başına görevinin başına daha büyük bir istekle daha büyük bir azimle daha büyük bir coşku ile öyle bir çalışacağız ki İzmirli hemşehrilerimize hep birlikte layık olacağız. Bundan sonra sükunetle ama an be an saniye saniye takip ederek arkadaşlarımızın biran önce özgürlüğe kavuşması için hukuk mücadelesi vereceğiz. Adalet mücadelesi vereceğiz insan hakları mücadelesi vereceğiz demokrasi mücadelesi vereceğiz ve İzmir'den dünya aleme demokrasinin ne olduğunu hep beraber öğreteceğiz İzmirlilerle birlikte öğreteceğiz” şeklinde konuştu.

 
Sendikalardan Kocaoğlu’na destek


Belediye İş, Genel İş, Sosyal iş ve Tüm-Bel-Sen temsilcilerinin ortak açıklamasında ise, “Büyükşehir Belediyesi 19 Ocak’tan itibaren aralıksız Sayıştay denetçileri ve mülkiye müfettişlerinin denetimlerine tabi olmuş, herhangi bir usulsüzlüğün tespit edilmediği bir gerçektir. Operasyonun zamanlamasının hukuki değil, siyasi olduğu kanaatini doğurmaktadır. 2009 yerel seçimlerinde AKP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve o zamanki milletvekilinin bile, ‘Ben Aziz Başkan’a cüzdanımı emanet edebilirim’ açıklamasına tüm İzmir kamuoyuna şahit olmuştur. El konulan bilgisayarlar ve belgeler nedeniyle hizmetler aksatılmak istenmektedir ve iş verimini düşürmektedir. Ardı ardına yaşanan skandalları örtbas etmeye çalışan AKP hükümeti, Başbakan ve Cumhurbaşkanı, demokrasinin beşiği İzmir’deki Belediye Başkanı Kocaoğlu ve ekibine de sahip çıkarak kefil olacak mıdır. Bu zihniyet İBB bünyesinde çalışan yaklaşık 20 bin çalışanı zan altına koymuştur. Bu gerekçelerle soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılması ve kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir. Emek cephesi olarak belediyenin gerçek sahipleri olan bizler ve İzmir halkı adına, bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımızı burada hep birlikte haykırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.


Genç’in yerine Raif Canbek bakacak


Başkan Aziz Kocaoğlu miting sonrası belediyedeki üst düzey bürokratlarla bir toplantı yaptı. Toplantıda Kocağlu’nun moralinizi bozmayın çalışmalarınıza devam edin yönünde bir konuşma yaparak, çalışanlarını motive ettiği öğrenildi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Kocaoğlu, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in yerine Raif Canbek’i n vekalet edeceğini belirtti. Ayrıca bu gün serbest bırakılan Belediye çalışanlarının görevleri başına döndükleri öğrenildi.
Alıntı : egedesonsöz.com - Soner ÇAĞLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...