14 Temmuz 2011 Perşembe

Muayenehane Yönetmeliğinde Kısmen Yürütmenin Durdurulması Kararı

07.04.2011 tarihli yönetmelik değişikliğine karşı İzmir Tabip Odası tarafından açılan davada, Danıştay 10.Dairesi, yönetmelik değişikliklerinin bir kısmının yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.
Danıştay 10.Dairesi tarafından yürütmenin durdurulmasına karar verilen maddeler, yönetmeliğin 12-D maddesinin 1. fıkrasının (e) ve (f) fıkralarında yer alan asansör, merdiven ve kapı standartlarına yönelik düzenlemelerdir. Yürütmenin durdurulması kararı verilen maddeler şu şekildedir.
e) (Değişik:RG-7/4/2011-27898) Asansör ve merdivenler: Tüm uzmanlık dallarında olmak üzere; giriş katta olmayan muayenehanelerin bulunduğu binada, hastanın tekerlekli sandalye ile girebilmesini sağlamak amacıyla, girişi en az 80 santimetre genişliğinde asansör olması gerekir. Merdivenin gerektiğinde sedye ile hasta taşınmasına imkan sağlayacak şekilde, basamak yüksekliği 16-18 santimetre, basamak genişliği 30-33 santimetreyi sağlamak kaydıyla merdiven ve sahanlığın genişliği en az 1,30 metredir. Merdiven basamak yüksekliği özürlülerin çıkışını zorlaştırmayacak şekilde düz bir satıhla bitirilir. Muayenehanenin girişi, zemin seviyesinde değilse %8 eğimli rampa yaptırılır.
f) (Değişik:RG-7/4/2011-27898) Kapılar: Muayene odası ve tuvalet kapıları 110 santimetre diğer kapılar 90 santimetre genişliğinde olur.
Danıştay 10.Dairesi, Kadın hastalıkları ve doğum ile üroloji muayene odalarında, içerisinde sıvı sabun-tuvalet kağıdı ve kağıt havlu gibi hijyen araçları bulunan tuvaletin bulunması gerektiğine ilişkin (a) bendi ile cerrahi uzmanlık dallarında en az 10 metrekare kullanım alanına sahip odası bulunacağına dair (d) bendinin yürütmesinin durdurulmasına dair talebi kabul etmemiştir.

Alıntı : izmir tabip odası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...