16 Eylül 2011 Cuma

Başbakan dedi ki:Bu millete hizmette varsan tam gün gel çalış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Erdoğan, sağlıkta doktorlarla ilgili çıkartılan Tam Gün Yasasını değerlendirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Hastanelerde koğuş sistemi kalktı. Eskileri restore ediyoruz. Yeniliyoruz. Yenilerde tek yatak ve iki yataklı odalar var. Her odada tuvalet ve banyosu var. Eskiden koğuş sistemi vardı. Kuyrukta insanlarımız beklerdi. Bizden önceki iktidarların halkına nasıl baktığının ifadesiydi bu. Hastaneye sağlıklı giden sağlıksız çıkardı. Hasta giden derdine derman bulamazdı. 8 ay sonrasına film için gün verirlerdi. 7 ay sonraya yatmak için gün verirlerdi. Bazı doktorlar hastanede muayene yapmaz, muayenehanesinin adresini verirdi. Yaşadık bunları. Tam gün yasa deyince rahatsız oldular. Niye tam gün yasasından rahatsız oldular. İstiyorlar ki, yarım gün hastane yarım gün muayenehane olsun. Bu millete hizmette varsan tam gün gel çalış diyoruz. Bu devlette mühendis olarak mimar olarak çalışanlar, tam gün yasanına tabi de sen niye part time çalışacaksın. Doktormuş. O da doktor gibi hizmet ediyor. O da bu devlete hizmet ediyor. Sende hizmet ediyorsun."

Başbakan Erdoğan, bu ülke insanının evlatlarını ülkeye faydalı olması için okuttuğunu ifade ederek, "Ayrımcılık olamaz. Eğer ayrımcılık varsa burada ideoloji vardır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Biz bu milletin evlatlarının hizmet ehli olduğunu biliyoruz. Hizmete çağırıyoruz. Az para veriliyormuş. Döner sermayeden aldıklarını nereye koyuyorsunuz. Bunları da ortaya koyun. Çok fazla para kazınırsın. Ama biraz da az para kazanmaya alış. Ne olacak ki?" diye konuştu.

"750 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAK"

Erdoğan, bu hastanelerle Türkiye’de yeni bir dönemi başlayacağını anlatarak, "Buranın maliyeti bize yaklaşık 750 milyar lira olacak. Aynı şekilde bugün raylı sistem temeli olacak. Onun maliyeti 250 milyar lira olacak. Diğer tesisler 140 milyar lira. Yani bir milyar 140 milyon liralık temel atma ve açılış töreni var. Nerede Kayseri’de yapıyoruz. Bu çok önemli." dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan, Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim bakanı Ömer Dinçer, Tarım ve Gıda Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte toplu temel atma ve açılışları gerçekleştirdi.

Projeler ise şunlar, bin 600 yatak kapasiteli Türkiye’nin ilk şehir hastanesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Raylı sistem ikinci etabı olan Talas güzergahının temeli atıldı. Yine Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı eğlence merkezi Anadolu Harikalar Diyarı’nın temeli de bu törende atılmış oldu. Erciyes Üniversitesi’nin Merkez Yemekhane binası, spor salonu, mühendislik fakültesi ek binasının açılışları yapıldı. Kocasinan Belediyesi’nin Kuşçu Yamula Barajı kenarına yaptırdığı sosyal tesislerin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çimlendirilen ve modern binalarına kavuşan Argıncık 1 ve 2 nolu futbol sahaları, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kocasinan Ahmet Paşa İlköğretim Okulu, Kocasinan Ahi Evran Teknik ve Endüstri Melsek Lisesi, Talas Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Liseleri de törenle açılarak hizmete girdi.

Alıntı: medimagazin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...