4 Ekim 2010 Pazartesi

Muğla’da bir rektör adayı manifestosu!

Muğla Üniversitesi Rektörlük seçimleri iyice kızışırken, aday Prof. Dr. Günay dikkat çekici ve ilginç açıklamalarda bulundu.
Muğla’da bir rektör adayı manifestosu!


 Muğla Üniversitesi Rektörlük seçimleri için geri sayım başlarken, 8 aday rektör olabilmek için siyasetçiler gibi kulislerini sürdürüyor.
Birçok aday broşür ve kitapçık bastırarak vaatlerini açıklarken, Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi 61 yaşındaki Prof. Dr. Zekeriya Günay, öğretim üyelerine mail yolu ile gönderdiği mesajında, seçilmesi durumunda neler yapacağını diğer meslektaşlarından biraz farklı bir dille anlattı.
“ÖPÜŞEN ÖĞRENCİLERE TAHAMMÜL GÖSTERİLMEYECEK”
Kendisini “Çok çalışkan, Atatürk ve Türk milleti sevdalısıdır; hümanist ve milliyetçi-sosyalist bir dünya görüşüne sahip” birisi olarak ifade eden Prof. Dr. Günay’ın rektör seçilmesi halinde Muğla Üniversitesi’nde; “Yere izmarit atan öğrenciye tahammül gösterilmeyecek”, “İçtiği suyun pet şişesini, lüks sigarasının paketini, yediği çikolatanın kâğıdını fütursuzca yere atan, herkesin içinde utanmadan sıkılmadan sarmaş dolaş öpüşen öğrencilere tahammül gösterilmeyecek”, “Üniversitede, kopya çeken, hocalarına saygısızlık yapan, kapılarda karşı karşıya geldikleri hocalarına yol verme nezaketini gösteremeyen öğrenciler terbiye edilecek. Yabancılarla sportif müsabakalarda, yurt içinde tuttuğu kendi takımı değilse yenilmesine üzülmeyen; hatta yenilmesini isteyen yurttaşlar yetiştirmek istemiyorum”
“MUĞLA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE OLACAK”
‘Kemalist’ olduklarını ileri sürenlerin bile unutmuş olduklarını öne sürdüğü Kemalizm’in 6 ilkesine sözde değil, özde bağlı olacaklarını belirten Prof. Dr. Günay, “Herkesin dinsel inançlarını hiçbir baskı altında kalmadan, gönül rahatlığıyla yaşayabildikleri bir özgürlük ortamı oluşturulacak ve laisizm gereğince her türlü dinsel inanışa eşit mesafede olunacaktır” dedi.

Dil konusunda şu görüşlere yer verdi: “Azimli ve kararlı olunursa, bazı sorunlar Büyük İskender’in Gordion Düğümünü çözdüğü gibi kolayca çözülebilir. Türk ulusunun dili yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarılmalıdır. Bu Atatürk ilkesi gereği yapılacaktır. Çağın bilim dili İngilizceye önem verilirken, Muğla Üniversitesi’nde eğitim dili Türkçe olacaktır. Lisans ve ön lisans bölüm ve birim adları Türkçeleştirilecektir. Kürtçe, Lazca, Çerkezce gibi zenginliklerimizin korunmasına yönelik bilimsel çalışmalara da açık olunacaktır. Akademik yükselmelerde yabancı dilin ön koşul olmaması için çalışılacaktır”
“DUA’LI SPORLARA ÖNEM VERİLECEK”
Japon üniversitelerinde Kendo, Aykido gibi Japon Milli Sporları bölümleri bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Günay, adaylık beyannamesinde, “Dualı Spor, Peygamber Sporu denilen minder, yağlı, karakucak güreşlerimizin yaşatılması ve geliştirilmesine yönelik akademik çalışmalar başlatılacaktır” derken, rüşvetçi ve kopyacılarla savaşım vereceğini belirtti.
“BİLGİSİZ HOCALAR, RÜŞVETÇİLER, MAGANDALAR, DÜZENBAZLAR”“Eğitimsiz eğitimciler, bilgisiz hocalar, sahte aydınlar, torpilciler, hak yiyenler, vurguncular, yalancılar, talancılar, sahtekarlar, rüşvetçiler, kopyacılar, saygısızlar, baştan savmacılar, magandalar, köşe dönücüler, karaktersizler, hilebazlar, düzenbazlar, dolandırıcılar, kalleşler, korkak fareler, avantacılar, sömürücüler, hırsızlar, asalaklar kalleşler, çıkarcılar, iftiracılar, hainler, haksız kazanmış gözü doymaz zenginler… ile amansız savaşımı sürdüreceğim. Muğla Üniversitesi bir erdemlilik merkezi olacaktır. Erdem varsa, bilgi de vardır”
 
Alıntı:egedesonsöz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...