7 Mart 2011 Pazartesi

Danıştay'ın gerekçeli kararına ilk yorum

Sağlık Bakanı Recep Akdağ "Tam Gün Yasası"na ilişkin Danıştay’ın açıkladığı gerekçeli kararın gayet açık olduğunu ve artık hekimlerin ya kamuda ya da özelde çalışabileceğini söyledi.

Kararı, TRT-Haber’e değerlendiren Akdağ, "Artık ikili çalışma tarihe karışmıştır" dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Danıştay ilgili kurulunun "Tam Gün Yasası" hakkındaki gerekçeli kararının şu an için nihai bir karar olduğunu belirtti.

Akdağ şunları söyledi:
"Hukuken şu anda artık kamuda çalışan hekimler ikili çalışma yapamazlar. Danıştay’ın aldığı karar çok açık net, gerekçelerini gayet açık, net yazmış... Dolayısıyla şu an itibariyle kamuda çalışan, Sağlık Bakanlığı’nda çalışan bize göre üniversitelerde çalışan öğretim üyeleri ya da doktorlar, kamuda hizmet veren doktorlar ikili çalışma yapamazlar."

Türkiye’de 40 bin hekimin olduğunu, 2 bin 500’ünün ikili çalıştığını vurgulayan Sağlık Bakanı Akdağ, kararın bu 2 bin 500 hekimi de bağladığını ifade etti.

Üniversiteler için Karar Mercii YÖK
Akdağ, üniversiteler için kararı değerlendirecek merciin ise YÖK olduğunu hatırlattı.

Recep Akdağ, üniversite hastanelerinde uygulanan "hoca parası" adı altında yapılan ödemeyi de yeni kanun ile kaldırdıklarını söyledi.

Akdağ, "Şimdi biz bunu ortadan kaldırdık ama üniversite hastanelerine 2010 yılında bu şekilde ne kadar para ödemiş ise vatandaşımız, biz hükümet olarak bunu üniversite hastanelerine ödeyeceğiz; aman vatandaş ödemesin, yeter ki vatandaş bu sıkıntıyı çekmesin" diye konuştu.

Alıntı: medinagazin.com