19 Nisan 2011 Salı

İzmir'de G(ö)REV başarılı....


Hastaların hastanelere gitmeyerek eylemin 'başarılı' geçmesini sağladığı grev renkli görüntülere sahne olurken, yürüyüş ve açıklamalar yağmur altında yapıldı. Yağmur, 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganın 'Islana ıslana kazanacağız' şeklinde atılmasına yol açarken, 'Hasta başına one minute' yazılı pankart dikkat çekti.


Geçtiğimiz günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi (DEÜTF) asistanlarının yaptığı grev, 'taleplerin kabülü' ile sona erdirilmesinin ardından Türk Tabipleri Birliği'nin çağrısıyla, sendikaların da destek verdiği 'Beyaz Grev'e İzmir'de bu kez tüm eğitim hastanelerinin asistanlarının geniş katılımı damga vurdu. Grev başarıyla gerçekleştirildi. Binlerce sağlık çalışanı iş bırakıp, hastane bahçelerinde taleplerini dile getirdi. Atatürk Eğitim Hastanesi'nde serbest kürsü kurulup hastalar da görüşlerini dile getirirken, şenlik havası yaşandı. Şarkılar türküler eşliğinde dans edip halay çeken sağlık çalışanları sağlık politikalarını sloganlarla, pankartlarla eleştirip, taleplerini dillendirdi. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Ercüment Tarcan, genç sağlıkçıları kutlarken, 'Anlayana grevdeyiz, anlamayıp bakana görevdeyiz' sözleri büyük alkış aldı. Mikrobiyoloji Kliniği asistanları hakkında eyleme katıldıkları için tutanak tutulduğu iddiası eylemcilerin tepkisine yol açtı, sloganların yerini 'yuhalamalar' aldı.


Hastanelerde yapılan basın açıklamalarının ardından en az iki bin sağlık çalışanı, beyaz önlükleri ya da grev önlükleri üzerlerinde olduğu halde, yağmur altında Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Yağmur yağarken, 'birleşe birleşe kazanacağız' sloganını değiştirip 'Islana ıslana kazanacağız' diyen sağlık çalışanları birkaç yüz metre uzaklıktaki Sağlık müdürlüğü önüne yürüdü. Sağlık Bakanlığı'nın temsilcisi İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde onlarca polisin hazır beklediği eylemci sağlık çalışanları taşıdıkları 'Hasta başına one minute', 'Puanları süper maryo toplasın, biz hekimlik yapalım', 'Kapımız 100 hasta, moralimiz yasta', 'Hekimlerin düşmanı Sağlık Bakanı' yazılı pankartlarla, 'Performansın kölesi olmayacağız' 'Sağlık haktır satılamaz?, 'Çok ses tek yürek, bu bilek bükülmeyecek' şeklindeki sloganlarla çok şey anlattılar.


Grev, 'Herkese sağlık, güvenli gelecek; sağlıkta özelleştirmeye karşı iş güvencesi, gelir güvencesi, can güvencesi, mesleki bağımsızlık, her türlü katkı- katılım paylarının kaldırılması' ana talepleriyle gerçekleştirilirken, İl Sağlık Müdürlüğü önünde İzmir tabip odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer ve SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur birer konuşma yaptı. Sağlık çalışanları için taleplerinin yanısıra hastalar adına 'Nitelikli, ücretsiz sağlık hizmeti' istediklerini anlatan Özer, 'Bilinsin ki; Bu ülkenin küresel değil, ulusal bir sağlık politikası olana kadar, Sağlıkta Dönüşüm Programı kalkana kadar, tek yürek olarak g(ö)reve devam edeceğiz' dedi.  Konuşmaların ardından sağlık çalışanları greve devam etmek için görev yaptıkları hastanelere döndü. Sağlık çalışanları yarın da iş bırakacak.
Alıntı:egedesonsöz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...