28 Ağustos 2011 Pazar

Akdağ: Kimse milletin iradesinin üzerinde değil

Hekimlerin muayenehaneyi ya da devlet hastanesini seçmesine dayanan Tam Gün Yasası yargı engeliyle karşılaşınca, düzenlemeyi kanun hükmünde kararname (KHK) ile geçiren hükümet, KHK’yı “millet iradesi” ile savundu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, KHK’nın yeniden yargıya taşınması olasılığı için “Hiç kimse milletin iradesinin üzerinde değil” dedi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise yeni yasama yılına giren TBMM iradesinin KHK ile by-pass edildiğini bildirdi. TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu, KHK için, “Yargı ne kadar kaldıysa mücadele edeceğiz” dedi.

‘TTB’nin yetkisi yok’

Yargı tarafından iptal edilen Tam Gün Yasası’nın KHK içinde çıkarılmasıyla ilgili Erzurum’da A.A.’ya açıklama yapan Akdağ, düzenlemenin bir kez daha yargıya götürüleceği tartışmalarının anımsatılması üzerine hiç kimsenin milletin iradesinin üzerinde olmadığını söyledi. Akdağ, şöyle konuştu:
“TTB’nin iptal davası açmak gibi bir yetkisi yok. Onlar CHP ile işbirliği yaparak bu işi yapıyor. Biz, millet muayenehanelere mahkum olmasın, rahatça hizmet alsın diye bunu yapıyoruz. Daha önce de böyle yapmıştık. İstiyoruz ki devletin üniversitesine, devletin hastanesine vatandaş geldiği zaman başka bir adres arama ihtiyacı duymasın.”

‘Vatandaş için yapıyoruz’

Vatandaşın doğrudan gittiği yerden hizmetini alması için kanun yaptıklarını ifade eden Akdağ, “Doğrudan oradan hizmetini alsın. Ben vatandaş olarak bir de muayenehaneye mi taşınacağım, özel hastaneye mi taşınacağım? Ne mecburiyetim var. Biz kanunu bunun için yapıyoruz. Vatandaşlarımız bilsin” dedi. Daha önce de TTB ile CHP’nin, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı bir kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü belirten Akdağ, “O zaman da bir takım sıkıntılar çıkmıştı. Şimdi de Tabipler Birliği ile CHP halka karşı işbirliği yapacaksa kendisi bilir” diye konuştu.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI:

Yargı ne kadar kaldıysa mücadele edeceğiz...


Türk Tabipleri Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu ise Milliyet’e yaptığı açıklamada, Akdağ’ın, “TTB’nin iptal davası açma yetkisi yok” açıklamaları için, “Türkiye’nin yaşadığı süreç içinde ne yasal, ne hukuki söylemek zor” dedi. Sağlık gibi kritik bir alanda TBMM iradesi yerine KHK ile düzenleme yapılmasını eliştiren Bilaloğlu, “Yeni seçilmiş bir parlamento var. Meclis’in by-pass edildiği bir süreç var. Süreç halkın, Meclis’in haberi olmaksızın yürütülüyor” ifadesini kullandı.
“Rejimin demokratik işlediğine yönelik bir işaret verilmeli” diyen Bilaloğlu, hekimlerin kendilerini ilgilendiren konulara müdahil olacağını, KHK’nın da bu anlamda uzmanlarca incelendiğini söyledi. Yargı alanında gereken adımların atılacağını ifade eden Bilaloğlu, “Yargı ne kadar kaldıysa mücadele edeceğiz” dedi.

Alıntı: milliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...