14 Mart 2011 Pazartesi

Akdağ'dan dünkü eyleme "Che" cevabı

SAĞLIK BAKANIN KUTLAMA İÇİN TÖRENE KATILDIĞI FAKÜLTEYE DİKKAT ÇEKMEK İSTERİM...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi’’nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile düzenlenen törene katıldı. Akdağ, girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Dün sağlıkçıların geniş katılımlı bir eylemi oldu. Değerlendirmeniz nedir?”soru üzerine Akdağ, “Geniş katılımdan neyi kastettiğinize bağlı. Eylemde sağlıkçıların yanında kimlerin olduğuna bağlı. Mutlaka sağlıkçı arkadaşlarımız da vardı. Türkiye de herhangi bir mesele için gösteri yapmak, eylem yapmak… Bunlar özgürlüklerin sınırı içinde." diye konuştu.

Türkiye’de sağlıkta önemli bir değişim yaşandığını belirten Akdağ, yeni bir sağlık sisteminin hayata geçtiğini kaydetti. Akdağ, "Vatandaşımız bundan çok memnun. Bu arada gayrı memnunlar elbette olabilir. Ama enteresan pankartlarda vardı. D. Che Guevera’nın izindeyiz, diye pankart bile vardı. Dolayısı ile bu meselenin ne kadar sağlıkçı meselesi olduğunu bu kabil pankartlar aslında biraz anlatıyor." dedi.

"SAĞLIKTA GENEL GREV OLMAZ"

Akdağ, gelen taleplerin karşılanıp karşılanmayacağı yönündeki bir soru üzerine, şunları dile getirdi: “Bana bir talep gelmiş değil… Che Guevera’nın izindeyiz, diye gelen bir talep sağlık sistemi ile ilgili olamaz. Çok açık konuşuyorum. Genel grev falan da. Sağlıkta böyle bir şey olmaz. Geçtiğimiz 8,5 yıl içinde belli örgütler bu çağrıları çok yaptılar. Ama sağlıkçılar, hekimler, gönülleri insan sevgisi ile dolu, yeminlerine sadık insanlar hiçbir zaman böyle şeylere itibar etmedi. Bundan sonra da etmeyeceklerdir.”

Alıntı : medimagazin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...