11 Eylül 2010 Cumartesi

Oy kullanırken dikkat....

Yarın ülkenin geleceğini değiştirecek bir refarandum var.Halkın tercihlerine göre Türkiye'yi karanlık ya da aydınlık bekliyor.Bu süreçte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

-Oy pusulası beyaz ve kahverengi iki bölümden oluşuyor. Beyaz bölümde Evet, kahverengi bölümde ise Hayır ifadesi yer alıyor.

-Oy kullanabilmek için; üzerinde "TC Kimlik Numarası" yazılı olan nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, resmi kurumlarca verilen soğuk damgalı resmi kimlik kartı ya da "TC kimlik numarası taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneği"nin aslı ve beraberinde TC kimlik numarası olmayan resmi kimlik göstermek zorunlu.

-Referandumda önceki seçimlerde kullanılan ve üzerine Evet yazılı mühürler yerine Tercih yazılı mühürler kullanılacak.

-Referandumda parmak boyası kullanılmayacak.

-Oy kullanacak kimse, sandık başkanlarından oy pusulası, zarf ve tercih mühürünü alarak kabine girecek, oyunu kullandıktan sonra oy sandığına atacak.

-Dikkat: oy kullanıldıktan sonra pusulanın dışa doğru katlanarak zarfa konması gerekir. Yoksa mürekkep her iki tarafa da geçecek.İçeri doğru katlanan pusulaların oyları sayılmayacak.

-Oy verme işlemi doğu illerinde 07:00 - 16:00 saatleri arasında, batı illerinde ise 08:00 - 17:00 saatleri arasında yapılacak.

-Referandumda mazaretsiz oy kullanmamanın cezası 22 Türk Lirası.


LÜTFEN OYUNUZU KULLANIN, ÜLKENİN GELECEĞİNDE SÖZ SAHİBİ OLUN..GEÇ OLMADAN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Her türlü yorumlarınız...